пʼятниця, 20 листопада 2020 р.

Всесвітній день дитини

Усюди радісні діти,
І зрозуміло в цю мить:
Дорослі живуть на світі
Заради них і лише для них!
Нехай же світ сміється дзвінко!
Нехай розжене сонце тінь!
«З Всесвітнім днем дитини!» –
Прокричу я в цей день!

  20 листопада – свято дітей і Богородиці. У православне свято на честь ікони Божої Матері Взіграніе немовляти (якій моляться про дарування дітей і легкі пологи) світ відзначає Всесвітній день дитини. 
   Це прекрасне свято радості та надії. день дитини - свято, яке Генеральна Асамблея ООН в 1954 році рекомендувала всім країнам ввести починаючи з 1956 року 20 листопада. Свято спрямоване на поліпшення добробуту дітей, зміцнення роботи, що проводиться ООН в інтересах дітей усього світу.

Сьогодні у всьому світі часто порушуються права дітей, утискаються їхні інтереси і навіть завдається шкода здоров’ю. Тому  у День дитини проводяться благодійні заходи, спрямовані на допомогу нужденним.


 Цей день — це не тільки веселе свято для самих дітей, це нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали гідними громадянами своєї держави.
  Майже афоризмом стали слова «Без свят не буває дитинства!». Свята духовно збагачують дитину, розширюють її знання про навколишній світ, допомагають відновлювати старі й добрі традиції, об’єднують і спонукають до творчості, адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними.

  До Всесвітнього дня дитини у Коблівській центральній бібліотеці відбувся ігромарафон «Хай щастю дитини не буде кінця». Під час заходу діти грали в настільні ігри: лото, доміно, шахи,«Ферма» тощо. А ще їм сподобалис такі ігри, як «Впізнай героя книги за описом», «Пізнай, хто я?», «Зобрази предмет» тощо.

 

   Не забуваймо, що діти — це наш з вами завтрашній день, і від нашого ставлення до них сьогодні залежить майбутнє суспільства. Крім того, ніколи і нікому не буде жодного виправдання, коли з дитячих очей крапатимуть слізки!



Щиро і від усього серця бажаємо кожній дитині на Землі  здоров’я, люблячої сім'ї, затишного будинку, де їй завжди раді, не знати турбот і смутку, щасливого дитинства і світлого майбутнього, в якому вона зможе зайняти місце, гідне її. 




Немає коментарів:

Дописати коментар