понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Який цікавий день!


 

    Для користувачів бібліотеки відбулась година інформації «4 жовтня- який цікавий день!!!». І, дійсно, цей день не тільки виявився цікавим. Користувачі дізналися багато нової та корисної для себе інформації.


Цього дня світ традиційно відзначає Всесвітній день захисту тварин, 

     День відповідей на непоставлені запитання, стартує Всесвітній тиждень космосу, Міжнародний день африканської діаспори, в  Україні - День працівників освіти, згідно з Указом президента від 1994 року, відзначається в першу неділю жовтня; у США - День любителів гольфу, День поліпшення Вашого офісу, День «Десять-чотири», День тако, День горілки, в Швеції - День булочок з корицею, у Британії - День бабусь і дідусів, у Мозамбіку - День миру і злагоди, у Фінляндії - свято Балтійського оселедця, в ПАР - День бабусь і дідусів, у Люксембурзі - День батька, в Лесото - День Незалежності, в Італії - Фестиваль винограду, в Ірландії - День дітей, у Німеччині - Свято врожаю, в Україні - День ветеринарної служби поліції та ін..

        

      В День початку космічної ери людства, розпочинається й триватиме до 10 жовтня Всесвітній Тиждень Космосу. Всесвітній тиждень космосу є щорічною подією, яка відзначається в період з 4 по 10 жовтня. Проводиться згідно з резолюцією ГА ООН від 6 грудня 1999 року в ознаменування внеску космічної науки і технологій у поліпшення умов життя людини на Землі. 





Подія приурочена до успішного запуску першого в світі  штучного супутника Землі (керівником проекту був наш співвітчизник Сергій Павлович Корольов), який був виведений на орбіту 4 жовтня 1957 року, а також до набрання чинності 10 жовтня 1967 року Договору про принципи діяльності держав з дослідження і використання космічного простору, включаючи Місяць та інші небесні тіла. Україна приєдналася до цього Договору 22 травня 1967 року. 


Немає коментарів:

Дописати коментар