пʼятниця, 4 жовтня 2019 р.

Подорож у світ тварин



Співчуття до тварин так тісно пов’язане з добротою характеру, що можна з упевненістю стверджувати: хто жорстокий з тваринами,
 той не може бути доброю людиною.

                                  Артур Шопенгауер



   Сьогодні Всесвітній день тварин (англ. World Animal Day),  який спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту. Це свято відмічається кожного року 4 жовтня.
   З   метою розширити уявлення   у користувачів про Червону книгу України, гуманного ставлення до тварин, виховання  любові до “братів наших менших”, почуття особистої відповідальності за їхню долю, ми підготували відео - презентацію  «Тварини, які залишили Червону книгу» та   книжкову виставку – обговорення  «Ми відповідаємо за тих, кого приручили».
Останній звіт Світового фонду дикої природи містить невтішну статистику – за останні 40-50 років кількість хребетних тварин у світі скоротилась на 60%, – і все через людську діяльність. Прогрес нашої цивілізації ставить під загрозу існування балансу у природі: вирубування лісів, всезростаюче виробництво, зміни клімату, глобальне потепління, браконьєрство – все це призводить до зникнення видів та цілих екосистем. Більше того, науковці кажуть, що ми чи не останнє покоління, яке дійсно може щось змінити. Саме ми можемо врятувати наш спільний дім або знищити його і зрубати гілку, на якій так зручно сидимо. Все це виклики теперішнього часу – боротьба за природу, а не із природою. Це стосується кожного, і України у тому числі.
В кінці заходу  діти зробили висновок, що все на землі потрібно берегти: і птахів, і звірів, і малесеньку травинку.

У нас з'явилися нові читачі.



-А у вас є книги про котів?















         

 Є. Заходь!











Джерело:


Немає коментарів:

Дописати коментар