вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Козацькими стежками


   До Дня Захисника України, козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, що відзначається  14 жовтня, на  історичну вікторину «Козацькими стежками» ми запросили  учнів 4 класу Коблівського ЗЗСО І-ІІІ ст. На початку заходу бібліотекар Наталія Вікторівна розповіла дітям про традиції святкування Покрови Пресвятої Богородиці, одного  із найважливіших християнських свят,  історію виникнення українського козацтва та легенду про українських вояків, які вважали Божу Матір своєю Заступницею.
   
Так, Покрову Богородиці вважають символом захисту військових від ворогів. Недарма, 14 жовтня святкують День захисника України та козацтва. Це дуже символічна дата, яка створює позитивну асоціацію і поєднує цивільне свято з релігійним.



  
   Діти під час вікторини  поділилися на два куреня: «Вільні козаки» і «Козачата». Вони  відповідали на різноманітні питання про козаків, відгадували ребуси, пройшли тест  «Ти гетьман чи козак?» та переглянули мультик про козаків. В кінці заходу переможці отримали маленькі відзнаки від бібліотеки.




  
  Також учнів зацікавила   виставка – інсталяція «Душу – Богу! Життя – Україні! Честь – для себе!», на якій представлена література  знайомить відвідувачів  з історією та традиціями козаків.







Немає коментарів:

Дописати коментар