понеділок, 6 травня 2019 р.

Спасибі всім, і мертвим, і живим...



Спасибі всім, і мертвим, і живим,
За те , що землю нашу зберегли.
І хоч було смертельно важко їм,
Та все вони зробили, що могли.





Вже минає 74 роки з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною-ціною крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам'ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів. Якою дорогою ціною далася ця перемога! Скільки життів  забрала та страшна війна! Скільки доль зруйнувала вона!

До Дня Великої Перемоги в бібліотеці для користувачів відбулась виставка-шана «Пам’ятати, щоб жити. 1941-1945». На виставці представлені матеріали, які розкривають  правду про війну, спогади ветеранів, односельців та книги про війну.

Не зітреться з пам'яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його Перемога над фашизмом.


Символом відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги є червоний мак, що багряніє на грудях кожної людини, як символ враженого кулею серця, як безмовний крик «Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Джерело:
Інтернетресурси

Немає коментарів:

Дописати коментар