середа, 28 січня 2015 р.




                                            День пам’яті героїв Крут


           На Аскольдовій могилі
            Поховали їх-  
            Тридцять мучнів українців
            Славних молодих...
            На Аскольдовій могилі-
            Український   цвіт!      


 29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

   Ми запросили до бібліотеки на годину пам'яті «Крути – символ національної пам’яті» учнів старших класів , щоб вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. 30 хлопчиків, майже дітей, пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу.


Не можна викреслити з пам’яті людської той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя. Знання трагічних сторінок історії сприяє формуванню в молодого покоління почуття патріотизму і гордості за свій народ, які особливо потрібні в нинішній складний період української історії.


Слава, слава Україні і її народу, 
Що своїм життям безцінним захищав свободу,                                                            Що довідну самостійність розумом відстояв,-                                                             Тричі слава Україні і її героям!

В читальному залі представлена книжкова виставка  «Пам’ятай про Крути».


Немає коментарів:

Дописати коментар