неділя, 18 січня 2015 р.




Свято Хрещення 19січня

 Ми всіх читачів блогу вітаємо з наступаючим святом Хрещення.
Це одне з чистих і світлих православних свят. Святом Хрещення закінчуються Різдвяні свята, які продовжуються з 7 по19 січня. Саме свято починається ще 18 січня, ввечері. У цей день православні віруючі відзначають Водохресний святвечір.
  Хрещення відзначається щороку 6 січня у католиків і 19 січня у православних віруючих.  19 січня на Русі відзначали щедрівки, день богині Щедрини.


  Хрещення встановлено в пам'ять про день, коли Ісус Христос  прийшов на річку Йордан до Іоанна Предтечі приймати хрещення. У народі це свято має дві назви "Хрещення" і "Богоявлення", тому що в цей день з'явився Бог, у Святій Тройці поклоняємий: Бог Отець - у голосі, Син Божий-у плоті, Дух Святий  у вигляді голуба .
  Ісус прийняв
«хрещення» 19 січня 23 р. н. е.


  «Хрещення» проводилося на річці Йордан у присутності величезної юрби народу - у Ісуса вже були учні і послідовники. В момент
"хрещення" невідомо звідки з'явилася зграя голубів - близько двох сотень птахів стали кружляти над присутніми. А коли Іван промовляв останні слова молитви, закінчуючи таїнство, з небес пролунав грім.  Стояла ніч, зірки світили на небі, і ніщо не віщувало негоди. Птахи і грім серед ночі справили на людей незабутнє враження, всі зрозуміли, що це Небесний Отець благословляє Ісуса на його нелегкий шлях. З неба прозвучали слова: - Ти Мій улюблений Син! В Тобі виконання Моєї доброї волі!

  Обряд хрещення виник після розп'яття Христа. Приймаючи хрещення, людина починає вірити в Христа, розп'ятого на хресті. У часи Івана ж ще не було розп'яття - як символу християнства. Іван же в ті часи просто занурював людину  у воду, змиваючи з нього всі минулі гріхи. Очистившись, чоловік був готовий до нового життя, він був готовий прийняти нову віру.


Щороку в  цей день,19 січня багато людей йдуть до церкви, щоб набрати освяченої води. Набрана вода у день Водохреща не псується протягом багатьох років. Цю воду дбайливо зберігають як святиню. А от якщо людина з якихось причин не може піти до церкви, щоб набрати води, воду набирають із водойми. Вважається, що на Водохреща вся вода на землі освячена. Вода набрана на Хрещення має особливу силу, нею можна вмиватися, окропляти кути будинку, навіть вилікувати рани.




Мы с Крещением Вас спешим поздравить

И пожелать Вам чистоты,
Лишь добрых помыслов, стремлений,
Здоровья, счастья и Любви!
Пусть ангелы Вас охраняют
И стерегут Ваш крепкий сон,
Пусть горя близкие не знают
И будет рядышком Господь!


Немає коментарів:

Дописати коментар