середа, 8 травня 2024 р.

Ніхто не забутий, і ніщо не забуте!

 

    Минають роки, відлітаючи у вічність... Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії. «Ніхто не забутий, і ніщо не забуте!..»
  Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.
    Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.

    Сьогодні по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам'ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутній.
     Минають роки і віддаляють нас від воєнних буремних літ. Для історії – це небагато, а для людини ціле життя. Люди самі творять історію. То ж тим, хто поліг у пеклі боїв, тим , хто кров’ю своєю скропив землю, тим, хто пройшов крізь бої, голод  і холод, тим, хто все ж таки вижив у тій смертельній війні, всім мертвим і живим присвячується виставка - пам'ять «Перемога в серці кожного живе»і краєзнавча година пам'яті «А завтра була війна»

Цього року Україна втретє відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором.


   Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. 

Ми вітаємо всіх зі святом великої Перемоги!
Живіть здорові в щасті і в теплі!
Бажаєм всім любові, щастя, миру
На нашій рідній і святій землі!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар