неділя, 30 липня 2023 р.

Людина-не товар!

 

 Щороку 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році.     Міжнародне визначення поняття торгівлі людьми як транснаціональної злочинної діяльності було сформульоване Організацією Об’єднаних Націй та прийняте на Генеральній Асамблеї 2000 р.                 З метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему, бібліотекарі  КЗ «Коблівська публічна бібліотека Коблівської сільської ради» відзначають цей день циклом просвітницьких заходів.  У бібліотеках  оформлені книжкові виставки, тематичні перегляди літератури, створені відеоогляди, віртуальні колажи  по протидії торгівлі людьми.

    До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у Коблівській бібліотеці було проведено «круглий стіл» на тему «Торгівля людьми – загроза ХХІ століття». Учасники заходу дізнались про  види торгівлі людьми  та  ознайомилися з правовими нормами українського та європейського законодавства з цього питання. Розбирались такі питання, як:
-що таке торгівля людьми?
-хто є постраждалим від торгівлі людьми?
-як запобігти рабству?
-куди можна звернутися, якщо ви стали жертвою торгівлі?

     Від початку 1990-х років Україна була і залишається країною походження, транзитною країною та країною призначення для торгівлі людьми. Жертвами цих злочинів стають як чоловіки, так і жінки та діти, яких використовують для примусової праці, сексуальної експлуатації, змушують до жебрацтва та експлуатують у інших формах. Основними країнами призначення є рф, Польща та Туреччина; окрім того, торгівля людьми відбувається і всередині України. З моменту вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року ця проблема набула значно складнішого характеру.
    Торгівля людьми – це сукупність таких ознак:

      Вашій увазі Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації - 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного). Гаряча лінія безоплатної правової допомоги - 0-800-213-103.
      Дорогі друзі!  Вашій увазі пропоную переглянути відеофрагмет «Торгівля людьми в             Україні» https://www.youtube.com/watch?v=zL6YEamQhYE. Завжди будьте обережними у спілкуванні з незнайомими людьми!!!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар