понеділок, 21 листопада 2022 р.

ВИСТОЯЛИ НА МАЙДАНІ – ПЕРЕМОЖЕМО У ВІЙНІ!

 

Сьогодні, 21 листопада,  Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України.


  В цей день ми знову і знову згадуємо тих, хто боровся  за нашу свободу під час Революції Гідності. 

 

   В Коблівській бібліотеці до Дня Гідності та Свободи оформлена книжкова виставка - діалог
«Вільні творять майбутнє». 








Працівники бібліотеки привертають увагу відвідувачів до цієї виставки та проводять біля неї патріотично - інформаційну бесіду про революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи.




 Видання з виставки  розповідають про героїв і перебіг Революції Гідності, що пробудила в душі кожного українця потяг до свободи та волі. Також на виставці представлені книги, присвячені російсько-українському протистоянню на Сході України, долям звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій.
  Від самого початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, відстоювані на Майданах, саме там ризик втрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою. У лютому цього року полем битви за свободу нації та незалежність стала вся Україна.



  Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги та безстрашності. Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, що їх чітко та відкрито задекларували Майдани.


 Революція Гідності навчила наше покоління боротися, вона продовжила пантеон наших борців. Вона дала наснагу до боротьби наступним героям цієї війни. Революція Гідності показала нам, всьому світу, силу нашої стійкості,  єдності, свободолюбності. Революція Гідності навчила нас боротися до перемоги.


    Революція Гідності – перший переможний бій цієї війни.
    Вистояли на Майдані-переможемо  у війні!
Слава Україні!


Джерело:
https://docs.google.com/
 





Немає коментарів:

Дописати коментар