пʼятниця, 14 жовтня 2022 р.

Лине козацька слава з далеких віків

 


Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів.



14 жовтня в Україні відзначають День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.
 
 До цієї дати в бібліотеці   оформлена  книжкова виставка – вікторина  «Лине козацька слава  з далеких віків». На виставці представлені книжки та матеріали, які відображають давні та сучасні події  з історії нашої країни. Користувачі  уважно роздивлялися книжки та слухали розповідь бібліотекаря про славні козацькі традиції, героїчне минуле та сучасне українського війська. А потім була вікторина "Від козаків до кіборгів". Діти показали гарні знання з історії України.



   На дитячому майданчику бібліотекар провела з дітьми патріотичну бесіду-діалог  «Свято доблесті і мужності», з якої вони дізналися про історію свята  Пресвятої Покрови, яке є єдиним релігійним святом і одночасно національно-патріотичним та державним. 

А потім діти відповідали на питання  тестів та отримували ласощі.

                                       Шановні захисники Вітчизни, дорогі співвітчизники!
Щиро, від усього серця вітаємо Вас зі святом — Днем захисника і захисниць  Вітчизни. Це свято не лише чоловіків і жінок, які служать, це свято всіх, хто любить і захищає свою Батьківщину. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави. Зичимо  всім міцного здоров'я, добра, щастя, злагоди, а, головне, Миру!
 Також сердечно вітаємо  Всіх з особливим Днем для українців - святом Пресвятої Покрови.  Нехай Покрова Пресвятої Богородиці береже мир та спокій у нашій державі. Зі святом всіх!
                                                            Слава Україні!



Немає коментарів:

Дописати коментар