середа, 12 жовтня 2022 р.

Пенсіонерові на замітку

      В бібліотеці для людей похилого віку відбулись інформаційні хвилинки «Пенсіонерові на замітку». Присутні  дізналися, як отримати допомогу від міжнародних організацій під час воєнного стану та хто може її отримати;   про запровадження універсальної соціальної допомоги громадянам, які опинилися в скруті. Аби збільшити розмір пенсії, пенсіонерам можуть не враховувати зарплату, зароблену в період воєнного стану. 



     Річ у тім, що під час воєнного стану не кожен українець має високі заробітки, тому в Раді ухвалили закон, який дозволяє не враховувати місяці з невигідним заробітком під час обчислення розміру пенсії. Таким чином, низькі зарплати, зароблені під час воєнного стану, не вплинуть на розмір пенсій. Про це повідомили в Пенсійному фонді Україні.

     




     
    Спілкуючись з людьми похилого віку, розумієш, що вони потребують більше уваги і людського тепла. І  бібліотека для більшості літніх людей є «аптекою для душі» та місцем, де їх зрозуміють і вислухають.  
  Люди читають,  здебільшого, детективи та  любовні романи, які допомагають їм відволіктись від повсякденних проблем. Також часто перечитують класику. Читачі здебільшого прагнуть перенестись за допомогою читання в минуле, коли вони були молоді. 



    

 Відрадно, що у бібліотеці зібрано колекцію романів наших сучасних українських авторів: Володимира Лиса, Ніни Фіалко, Люко Дашвар, Світлани Талан, Василя Шкляра, Лесі Романчук, Марії Матіос, Ірен Роздобудько.
 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар