середа, 8 червня 2022 р.

Бібліотека – душі аптека

 

    Вже  третій рік  поспіль життя вносить свої корективи у роботу  бібліотек. Були карантини. А тепер нове лихо прийшло на нашу Батьківщину – війна. Та навіть під час війни ми забезпечуємо  усім бажаючим можливість для читання та розвитку. У період великих випробувань для нашої країни книги залишаються нам вірними друзями, порадниками, розрадниками. Крім того,  ми допомагаємо людям безкоштовними інтернет-послугами. Те, що бібліотеки відкриті (хоча ми на простої), підіймає дух наших читачів. Люди кажуть: «Якщо бібліотека відкрита, значить все гаразд, значить все спокійно».

   Так, бібліотекарі дбають про духовний спокій людей. Недарма ще з давніх віків говорять, що бібліотека – душі аптека.

    Бібліотека починається з бібліотечного подвір’я,  бо це те, що першим побачить користувач, завітавши до неї. Краса і естетичний вигляд  бібліотечного подвір'я несе гармонію у життя.
  В цілому бібліотечне подвір'я радує око бібліотекарів і користувачів протягом усього  року. Для цього бібліотекарі підбирають рослини, здатні цвісти одні за одними, від первоцвітів і до пізніх хризантем. 
   Озеленення та благоустрій території приносить користь не лише теперішнім, а й майбутнім поколінням.
   А користувачам приємно не тільки в приміщенні, а й у бібліотечному дворі.
     Кущі, дерева та квіти створюють спокій та гармонію. Як сказав один відвідувач: «Відкриваєш двері і потрапляєш до казки».

Територія, яка належить бібліотекам була заповнена залишками від будівельних  матеріалів та високою травою. Працівниці бібліотек  виносили каміння, бите скло, перекопували ділянки, висаджували квіти та кущі.
  Коблівська сільська рада  проклала тротуарні доріжки у Новофедорівську  і Коблівську бібліотеки, регулярно ведуться роботи по покосу трави,  а небайдужі люди дарують  бібліотекам сосни, ялинки, троянди та квіти.











Велике спасибі владі та людям за допомогу.



    Упорядкована територія сприяє повноцінному відпочинку користувачів, прищеплює їм любов до природи, вчить дбайливо ставитися до зелених насаджень, привчає до охайності і порядку.

Багато ще доведеться працювати, але це варто того.

Немає коментарів:

Дописати коментар