понеділок, 9 серпня 2021 р.

Всесвітній день книголюбів

 

     Багато свят, народжуючись в будь-якій країні і маючи статус національних, з часом ставали міжнародними (нехай і неофіційно), завдяки тому, що популярність їх поширювалася за межі держави.
     Так сталося і з Національним Днем книголюбів США. Свято практично відразу придбало шанувальників і в інших куточках світу, ставши Всесвітнім днем ​​книголюбів (Book Lovers Day). Відзначається він щорічно 9 серпня.

     Любов до читання, по-різному культивована, але збережена в традиціях різних народів, породила кілька свят міжнародного статусу, присвячених книзі, як унікальному культурному феномену.
     Це свято відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарні і книжкові магазини і крамниці, ну і, звичайно, читачі - ті люди, для яких, власне, книга і створюється. Саме  читачам в першу чергу присвячений Всесвітній день книголюбів.

   Магія книги - це свого роду особливе таїнство. Для людини, яка любить читати, незалежно від того, який літературний жанр він вважає за краще, зустріч з улюбленою книгою є бажаним моментом, а початок прочитання нового твору - загадкою, яку треба буде розв'язати, світом, в який належить зануритися в своїй свідомості і уяві.
   Для багатьох людей читання є основним хобі. Можна купити книгу, прочитати в електронному вигляді, а можна відвідати бібліотеку.
    Для окремих категорій людей, як і раніше, актуальним залишається відвідування бібліотек, які теж приєднуються до святкування Дня книголюбів.



   Для багатьох людей книга - це неодмінно друкована продукція, паперовий том, який можна з трепетом взяти в руки з книжкової полиці, погортати, і читати тільки в такому вигляді.
    Відмінним варіантом стане читання казок дитині, для якої увага рідних, мами чи тата поряд з казкою, яку читає йому перед сном, перетворяться в ті самі миті, що запам'ятовуються надовго, іноді на все життя. Таке читання заодно сформує у дитини і шанобливе ставлення до книг, а можливо і любов до читання, розвине в ньому грамотність.


  Книгарні і видавництва до Дня книголюбів проводять виставки і ярмарки-розпродажі. Письменники проводять презентації своїх нових творів, даруючи читачам автографи на пам'ять. Так відбувається популяризація читання - одне із завдань цього свята.

Шановні друзі, до вашої уваги нові надходження від Українського інституту книги.
 Чекаємо вас у бібліотеці!



Джерело:
Інтернетресурси

Немає коментарів:

Дописати коментар