четвер, 15 липня 2021 р.

Зі сторінки – на екран


     Незважаючи на розпал літа та спеку, наші любителі читання не розлучаються з книгою та бібліотекою. Адже знають, що у бібліотеці можна не лише вибрати щось цікаве для читання, а  з користю провести своє дозвілля.



  В закладі працював  бібліотечний кінозал. Бібліотекарі  розповіли про культові стрічки українських режисерів, зокрема: «Іван Сила» (режисер Віктор Андрієнко, 2013)  за книгою Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу», «Тигролови», реж. Ростислав Синько (1994) за однойменним твором Івана Багряного, «Енеїда», реж. Володимир Дахно (1991) за мотивами однойменної поеми Івана Котляревського — пародії на «Енеїду» Вергілія, «Лісова пісня. Мавка», реж. Юрій Іллєнко (1981) за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».
     Також з користувачами переглянули і обговорили уривки з цих фільмів.
   Бібліотекарі  презентували видання з книжкової виставки, які є у фонді бібліотеки, за якими створено кінострічки.
   Книга, прочитана після перегляду фільму, це нові історії, сюжети, про які навіть не згадувалось в екранізації. це зовсім інші відчуття.
   Отож, читаймо та переглядаймо фільми. Бо  фільми допомагають краще уявити образ героїв та запам'ятати головну ідею, що особливо корисно для тих осіб, які сприймають інформацію через зорові образи .

   

Джерело:
Інтернетресурси

Немає коментарів:

Дописати коментар