середа, 31 жовтня 2018 р.

Міжнародний день Чорного моря

Той, хто народжений був біля моря,
Той полюбив назавжди
Білі щогли на рейді,
В серпанку морському міста,
Світло маяка над хвилею,
Південних ночей забуття,
Саме синє у світі
Чорне море моє, Чорне море моє!
                 М. Матусовський

Багато у  календарі  є різних свят і значимих днів.  Є серед них дійсно корисні і потрібні. І одним з них можна упевнено назвати 31 жовтня, який  у світі наголошується як Міжнародний день Чорного моря, по суті своїй оберегом, що став, для «якнайсинішого з Морея».
     Краса Чорного моря відвіку надихала поетів і художників, письменників і музикантів: М. Волошин, Е.  Багрицький, В. Катаєв, О. Грін, І. Айвазовський. На берегах цього моря знімалися такі знамениті кінокартини, як «Людина-амфібія», «Діамантова рука», «Червоні вітрила», «Іван Васильович змінює професію» та ін.

  Узбережжя Чорного моря – місце відпочинку багатьох людей. Круглий рік сюди приїжджають туристи зі всіх кінців світу. Пісок, сонце, вода, краби – все це приваблює навіть досвідчених мандрівників. Проте вся ця первозданна краса страждає від тих же людських рук: забруднення нафтопродуктами, відходами і мінеральними добривами, надмірний вилов риби, зміни флори і фауни. Саме з метою її охорони і захисту і був заснований  Всесвітній день Чорного моря.
       Саме з метою її охорони і захисту і був заснований  Всесвітній день Чорного моря.
      Ми  дуже любимо наше море.  Воно дуже красиве і  буває різного кольору:  блакитного, лазурного, зеленого, сталевого, синього, і, майже чорного.  А ще воно буває теплим, ласкавим, мрійливим, загадковим, закоханим, спокійним і буйним.




   В бібліотеці до  Міжнародного дня Чорного моря  відбулась  фотовиставка «Унікальний кадр». В ній взяли участь користувачі  нашої бібліотеки разом зі своїми батьками.

                                                 Поздравляем мы сейчас весь мир,
                                                 Ведь всемирный день сегодня моря.
                                                 Пусть господствует на море штиль.
   Счастья всем, любви, добра, здоровья!

Джерело: 
Mignews.com.ua, Сайт фактів
shkolazhizni.r
Інтернетресурси

Немає коментарів:

Дописати коментар