неділя, 14 жовтня 2018 р.

Мужності й геройства свято



День захисника Вітчизни – мужності й геройства свято.
І ми вклоняємося тим, хто літ тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом наш спокій береже і захищає,
Всю нашу велику родину, рідну землю свою – Україну.


Ось і знову ступила на  поріг золотокоса осінь. Свічками запалахкотіли берези, вбралися в золоті шати красені-клени, а осокори вже скинули своє золотисте вбрання. Теплі,тихі, мрійливі, зажурені стоять ці осінні дні.

      14 жовтня в Україні відзначається одне з найбільших шанованих свят — Покрова Пресвятої Богородиці, в в народі його ще називають Третя Пречиста. Цього дня ми з вдячністю і вірою приймаємо заступництво і клопотання за нас перед Богом Пресвятої Діви Марії, згадуємо історичні події далекої Візантійської епохи, з якої походить коріння національного українського свята.

  Козацтво України вважало своєю покровителькою і заступницею Покрову пресвятої Богородиці. Тому на Запоріжжі була збудована церква Святої Покрови. І куди б не заносила доля козаків, завжди з ними був образ Пресвятої Покрови. Ця ікона супроводжувала і оберігала їх у далекій дорозі.




З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва, а з 2014 року  - День захисника України.





     Свято встановлено 14 жовтня 2014 указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.
     
   
Сьогодні, в день великих свят, ми зібралися, щоб засвідчити свою повагу всім, хто носить військову форму і відзначити свято – День захисника України.
  
 Відбулося покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам під час Другої світової війни. 
  До уваги жителів громади: велика концертна програма за участю аматорських колективів громади,читачів бібліотеки. ярмарок виробів народного мистецтва, конкурси.


Всіх присутніх вразив флешмоб «Війні – ні!!! МИРУ – ТАК!!!!!», який підготувала наша бібліотека. Діти відобразили свої сокровенні мрії, щоб настав мир і в країні і на нашій прекрасній планеті Земля.
 В кінці свята всіх присутніх безкоштовно пригощали солдатською кашею та рибною юшкою.

Джерело:
Інтернетресурси


Немає коментарів:

Дописати коментар