субота, 28 липня 2018 р.

З Днем хрещення Київської Русі


Дзвін дзвоновий розсіяв вогонь,
Люди вмилися священною водою,
Князь Володимир на землю ступив,
І Київську Русь молитвою освятив


 День хрещення Київської Русі традиційно відзначають 28 липня. 1030 років минуло з того часу, відколи народ наш живе за християнськими звичаями. І немає значення, чи християни ми, чи представники інших віросповідань, чи навіть атеїсти, – друге тисячоліття ми відчуваємо тепло любові і єднання, духовного просвітлення й упокореної гордині, справжнього щастя і благодаті.


  
  В бібліотеці відбувся  урок духовності до року Божого Слова в Україні та Хрещення Русі. Під час заходу висвітлювались тема 
хрещення Київської Русі та історичне значення цієї події. Також  користувачі переглянули та обговорили відео «Хрещення Русі за князя Володимира».




  1030 років тому Святий князь Володимир Великий заклав наріжний камінь у підмурок, на якому вже більше тисячі років не лише зводиться храм руського Православ’я але й росте, укріпляється національна самовідданість народу, рівно, як і його державність та самобутня культура.


   Слов’яни отримали   спасительну      Православну віру, під глибоким впливом якої в усі наступні історичні періоди формувався їх духовний і моральний потенціал.
    Хрещення Русі сприяло зросту народного самоусвідомлення і формуванню
духовної культури. Це зробило Київську Русь одним із тодішніх центрів європейської цивілізації.


Джерело:

libkor.com.ua
https://maximum.fm

Немає коментарів:

Дописати коментар