середа, 11 липня 2018 р.

Україна — країна музеїв


     Україна — країна музеїв. Національній історико-культурній спадщині нашої держави можуть позаздрити чимало країн світу, і навіть серед країн Європи Україна включена у першу десятку за кількістю й багатством музейних збірок.


На сьогодні музейний простір України складають 400 музеїв, підпорядкованих Міністерству культури і туризму, 3625 — Міністерству освіти і науки, ще кілька — іншим відомствам. Це майже півтори тисячі музейних закладів і підрозділів, які зберігають колекції, що є частиною Музейного фонду України. Це понад 11 млн. експонатів, тисячі з яких по праву вважаються культурним надбанням всього людства. У музейних добірках нагромаджено унікальні творіння матеріальної і духовної культури народів, розкрито їх економічний, суспільно‑політичний, науково‑технічний і культурний розвиток. Вони становлять невід’ємну частину загальнолюдських цінностей, відображають ідеали поколінь, розповідають про різні періоди історії, видатних діячів держави, науки, освіти і культури.

      Тож з метою ознайомлення дітей з однією із основних форм збереження культурної спадщини - музеєм, надання інформації про відомі музеї України; виховання любові до мистецтва, шанобливого ставлення до надбань духовної культури народу 08.06. для учнів 6 класу ми підготували відео – подорож «Визначні музеї України».
     Діти ознайомилися з найвідомішими музеями України: Миколаївським музеєм суднобудування і флоту, музеєм народної архітектури і побуту (Переяслав-Хмельницький), Національним музеєм авіації, музеєм трипільської культури (Переяслав-Хмельницький), музеєм просто неба в Пирогово ("Музей народної архітектури та побуту НАН України"), музеєм «Вервольф» (Вінница), музеєм шоколада (Львів),  музеєм «Київська фортеця», "Кобзаря" Т.Г.Шевченка в Черкасах, музеєм писанки в Коломиї.

Джерело:
uk.wikipedia.org
www.yangteacher.ru






Немає коментарів:

Дописати коментар