середа, 6 грудня 2017 р.

Дивись на нас, як на рівних


Людина кожна, що живе на світі –
Душа, окремий всесвіт, мікросвіт.
Тобі як їм яскраво сонце світить,
Ти не зважай на термін «Інвалід».

                          Автор: Юлічка




3 грудня, відзначається Всесвітній день інвалідів.
У 1992 році в кінці Десятиліття інвалідів Організації Об'єднаних Націй (1983-1992) Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією №47/3 проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів (International Day of Persons with Disabilities), з метою підвищення обізнаності та мобілізації підтримки важливих питань, що стосуються включення людей з інвалідністю, як в громадські структури, так і процеси розвитку.
Милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерною рисою українського народу. Тому відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре.
В бібліотеці  для дітей - інвалідів відбувся захід  «Дивись на нас, як на рівних», який підготували і провели бібліотекарі, соціальний працівник Швидка Тетяна Василівна та соціальний педагог Довбня Тетяна Вікторівна. З дітками провели бесіду, переглянули  та  обговорили презентацію  «Ми всі рівні», мультфільм «Цветик семицветик» за казкою В. Катаєва, мозковий штурм: «Міркуймо разом!»
  Діти  активно відповідали на питання  вікторини, розповідали про своє хобі та ділилися своїми мріями.
 Наші добрі діла, ніжні слова, наша доброта допоможе таким людям пережити цей важкий час. В кінці заходу діти отримали невеличкі подаруночки.
Нехай Бог дарує усім нам добро, щастя, радість, здоров’я та милосердя.




Джерело:
ukr.media

Немає коментарів:

Дописати коментар