неділя, 10 грудня 2017 р.

День прав людини

Мораль і право,
Право і Закон –
Рушійні сили для життя людини,
А їх знання надасть нам вірний тон
І розвитку держави – України



У 1950 році Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй проголосила 10 грудня Днем прав людини, з метою привернути увагу «людей у всьому світі» до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів.




 Бібліотекарі  спільно   з юристом  сільської  ради  Валентиною  Сергіївною Григорян, працівником соціального захисту Тетяною Василівною Швидкою провели  для учнів 9 – 11 класів цікавий правоосвітній захід «Права дітей та молоді. Пустощі і кримінальна відповідальність». Мета заходу: розповісти учням про їхні права й свободи, визначені Загальною декларацією прав людини та Конвенцією про права дитини; 

навчити правильно реалізовувати свої права; виховувати почуття правової самосвідомості, уміння дотримуватися правових свобод та обов’язків дитини; пошану – до законів України.
  Бібліотекарі підготували міні-лекцію  з історії виникнення прав людини, прийняття найважливіших документів з цієї проблеми, книжкову виставку  «День прав людини», провели «Правову вікторину».  

 На прикладі героїв відомих  творів учні визначали, яке право, прийняте Конвенцією про права дитини, було порушено стосовно цього героя.
 Цікаву презентацію «Віртуальний світ права для тебе» та гру «Перевір себе» підготувала  для учнів Тетяна Василівна Швидка .


 Валентина Сергіївна Григорян  на прикладах з життя ознайомила учнів з кримінальною відповідальністю, пояснила, які наслідки можуть мати звичайні пустощі. Активно діти грали в «Юридичний футбол»,  розгадували правовий кросворд та були героями різних життєвих ситуацій.




Учні  показали в ході заходу свою ерудованість, компетентність у питаннях законодавства і права.

Немає коментарів:

Дописати коментар