четвер, 13 жовтня 2016 р.

Свято українських захисників



Козаки - це вільні люди.
Козаки безстрашні всюди.
Козаки - борці за волю,
За народні щастя й долю.


       Безносенко Діана




14 жовтня вже втретє буде відзначатися День захисника України. Свято українських захисників Вітчизни тісно пов'язано з двома іншими святами, які в Україні відзначають в цей же день. Свято Покрови Пресвятої Богородиці для запорізьких козаків було дуже важливим, оскільки саме в цей день зазвичай обирали нових старшин. Через це у 1999 році указом Президента  було встановлено «День українського козацтва», що відзначається щороку в день свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Саме до цієї дати ми провели разом з методистом дитсадка «Сонечко» Вербик Оксаною Анатоліївною, фізінструктором  Ташкевич Світланою Миколаївною, музичним керівником Логіновською Іриною Петрівною, вихователем  Градінар Марією  Миколаївною спортивно – розважальне шоу «А-ну, який з тебе козак?»







Участь  у шоу взяли  вихованці  дитячого садка «Сонечко». Свою силу, спритність, витривалість, дружбу ще й відвагу молодецьку показали маленькі козачата і козачки у конкурсах "Біг  у мішках",  "Молодецький кінь", "Пронеси булаву",  "Перенеси ядро", "Перетягни канат" .



















  













 














За своїх вихованців вболівали їхні вихователі: Тачаловська Таїса Володимирівна, Кочмар Альона Миколаївна, Іванова Марія Миколаївна та логопед  Коробко Віра Вікторівна.



Зі святами присутніх привітали кращі артисти дитсадка, це:  Трофімчук Сергій, Долінська Єва, Сокирко Оля, Сіятськова Ксенія, Бичек Віка, Андрусик Діана, Ганган Діма, Лясніков Ваня, Дрижак Настя, Ігнатенко Сергій.






А в бібліотеці ми з дітками здійснили мандрівку і в далеке історичне минуле нашої країни, і в сучасне. 










Багато цікавого вони почули з історії козацтва і чим воно живе сьогодні, переглянули виставку – інформацію «Сила нескорених».









На книжковій виставці представлені книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями. 



Після закінчення свята козачати пішли їсти козацький куліш.
Діткам дуже сподобався захід  і вони з нетерпінням чекають слідуючого.
Шановні наші користувачі, вітаємо Вас зі святами і запрошуємо відвідати нашу бібліотеку та ознайомитись з літературою, яка допоможе Вам збагатити  свої знання.

Немає коментарів:

Дописати коментар