четвер, 9 червня 2016 р.

До нього не заросте народна стежка


«Я памятник себе воздвиг нерукотворный,
К нему не зарастет народная тропа…»

                            А.С.Пушкин



Великий російський класик, поет Олександр Пушкін, народився в Російській Імперії в період правління імператора Павла Першого. Дата народження Пушкіна в історичних джерелах позначається двояко: 26 травня і 6 червня 1799 року. Так яка ж з них правильна? Вся справа в тому, що 26 травня – це день народження Пушкіна по римському (старому) календарем, а 6 червня – по сучасному – Юліанським. У будь-якому випадку, сьогодні всі шанувальники таланту геніального російського поета щорічно відзначають день його народження саме 6 червня. Місце народження Пушкіна - місто Москва. Проте в ті роки вона вважалася другим містом країни після Санкт-Петербурга
Літературна творчість великого російського поета супроводжує нас протягом усього життя. Його твори об'єднують людей різного віку, віросповідань, національностей, переводяться на десятки мов світу.


Олександра Пушкіна називають засновником сучасної російської літературної мови. Наскільки б важкими не були його твори для перекладу, поет має своїх шанувальників майже в усіх куточках нашої планети. З його казками ми починаємо знайомитися, ще не навчившись читати.







Ось і до нас на захід «Что за прелесть эти сказки» завітали учні 1 класу.  Діти переглянули презентацію,  прослухали аудіоказку у виконанні кращого актора театра і кіно  О.Табакова  «Сказка о мертвой царевне и семи богатырях», дізналися, хто ж маленькому Сашкові  розповідав на ніч казки, і як у нього народилися геніальні казкові твори, якими зачитуються досі і діти, і дорослі у всьому світі.




Поезія залишиться і після його смерті: «до нього не заросте народна стежка». І творець залишиться жити в своїх творіннях.










Джерело:
ru.wikipedia.org

fb.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар