вівторок, 31 травня 2016 р.

Скажи курінню: «Прощавай!

Цигарка - це бікфордів шнур,

на одному кінці якого вогник, а на іншому - дурень.
Бернард Шоу





31 травня кожного року відзначається Всесвітній день боротьби́ з тютюнопалі́нням. Він був встановлений в 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я на 42 сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я (резолюція № Wha42.19). День відмови від паління (Great Smokeout) відзначається також у третій четвер листопада. Він був встановлений Американським онкологічним товариством (American Cancer Society) в 1977 році.

Перед світовою спільнотою було поставлено завдання – добитися, щоб в XXI столітті проблема куріння тютюну зникла. ВОЗ цією акцією застерігає населення планети (курцями є більше половини всього чоловічого населення планети і близько чверті жіночого) від згубної звички – однією з найбільш поширених епідемій за всю історію існування людства – нікотіноманіі, що стоїть в одному ряду з алкоголізмом і наркоманією.
На сьогоднішній день, за даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), від вживання тютюну щороку помирає понад 5 мільйонів людей; очікується, що до 2030 року ця цифра зросте до 8 мільйонів смертей щорічно.


Сьогодня в бібліотеці  була проведена  година інформації «Історія куріння та протидії йому», яка супроводжувалася слайд- презентацією «Шкідливий вплив тютюну на організм людини», а також  провели сюжетно – рольову гру  «Скажи курінню-НІ!». Діти зробили висновок, що кожен сам вирішує, курити чи не курити, але здоров’я —найбільше багатство і за нього потрібно боротися.



Джерело:
drpsklibr.at.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар