вівторок, 1 грудня 2020 р.

Снід – це проблема, яка стосується кожного

    З ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я Всесвітній день боротьби зі СНІДом   відзначається  щорічно з 1 грудня 1988 року. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему. 
    Одна з останніх епідемій нашої сучасності була прозвана чумою 20-го століття - синдром набутого імунного дефіциту, скорочено - СНІД.
За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилося. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%. Натомість в Україні серед країн Східної Європи і Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий, серед дорослого населення він становить 1,1%.
     Щодня в Україні реєструється 48,5 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією.
  Катастрофічних перспектив, які нас очікують у майбутньому, можна уникнути лише уважним ставленням до проблеми кожною людиною. Ваші знання - можуть захистити Вас.

    З метою відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом   в  бібліотеці  підготовлено виставку – пересторогу  «Гріхи юності спотворюють обличчя старості». Представлена на ній література  розповідає про історію виникнення ВІЛ/СНІДу, шляхи його поширення та інформує про заходи профілактики щодо запобігання інфекції.

 А ми маємо пам'ятати: здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах - найкращі методи профілактики СНІДу.

 

 Джерело:
Інтернетресури
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар