понеділок, 8 липня 2019 р.

Піднебесна імперія

    2019 рік Президент України оголосив - Роком Китаю в Україні.  Цьогоріч Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин. З цього приводу 2019 рік Президентом України оголошено - Роком Китаю в Україні. 
   8 липня користувачі бібліотеки відправились в цікаву інтернет-подорож  до Китаю «Піднебесна імперія». Під час подорожі відвідувачі познайомилися з  дивовижною країною, в якій гармонійно поєднуються прекрасна природа, велична архітектура, традиції та метушня сучасного життя.



Китай – скарбниця історичних пам’яток, що належать одній з найстаріших цивілізацій світу.


    На сьогодні дві держави використовують назву «Китай». Це  Китайська Народна Республіка (КНР), яка контролює територію материкового Китаю,  Гонконг та  Макао, а також  Республіка Китай, яка володіє островами Тайвань, Мацу і Кіньмень.






Кита́й, або Хі́ни (спрощ.中国кит. трад.中國піньїнь: [zhōngguó], [чжунго], «центральна країна») — культурний регіон і стародавня цивілізація Східної Азії. Китай належить до найбільш прадавніх цивілізацій, яка увібрала у себе велику кількість держав та культур впродовж 6 тисяч років. 


  
 Громадянська війна у Китаї по закінченню Другої світової війни спричинила поділ цього регіону на дві держави, котрі продовжують вживати у своїй назві слово «Китай». 


  Китай має довгу і майже неперервну цивілізаційну історію та одну з найстаріших і найскладніших систем письма. До 19 століття він був однією з найпередовіших світових політій і основним культурним центром Східної Азії






Немає коментарів:

Дописати коментар