неділя, 30 червня 2019 р.

Зі святами!


З днем Конституції, українці, вітаємо,
Щасливого життя вам щиро бажаємо,
Всіх благ, удачі, радості, добра,
Щоб мирним небо над вами було завжди!

Щорічно, підтримавши ініціативу молодіжних об’єднань і організацій, в останню неділю червня Україна і Білорусь відзначають День молоді. В Україні День молоді встановлений Указом Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 року, Указом Президента від 27 червня 2008 року № 599 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій» та Указом № 600/2011 "Про внесення зміни до Указу Президента України від 27 червня 2008 року № 599" і відзначається щорічно в останню неділю червня, також відомий під назвою «День молоді».
        Мабуть, не випадково День молоді ми відзначаємо в найтеплішу, найпрекраснішу, сонячну пору року, адже саме молодість випромінює тепло і любов,  саме молоді спочатку вчитися, потім працювати на благо нашої держави, на благо нас із вами, на благо нашої  Неньки -  України. Саме  молодим будувати нашу незалежну Україну. Тож, шановні користувачі бібліотеки, вітаємо вас ще з одним святом – Днем Конституції України, яке відзначається 28 червня. Це державне свято щорічно відзначається на честь ухвалення Конституції незалежної України. Основний Закон Держави Україна був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. 
      Конституція України набула чинності з дня її прийняття. Прийняття Основного Закону ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі. 
   З нагоди святкування Конституції України  в бібліотеці організовано виставку – діалог «До Конституції з повагою, до влади - з надією», на якій представлені книги про історію нашої країни, про першу Конституцію Пилипа Орлика. Користувачі дізналися про основні права громадянина та як важливо знати свої права і обов’язки, дотримуватись у життєдіяльності Основного Закону нашої країни та відповіли на питання «Як захищає влада мої конституційні права».





Джерело:
https://maximum.fm/

Немає коментарів:

Дописати коментар