середа, 31 травня 2017 р.

Преса на всі інтереси


З сивої давнини людство відчувало потребу не тільки в усному спілкуванні, але й у писемному. З удосконаленням та розвитком суспільства, науки, культури та техніки, люди удосконалювали свої навички в писемній передачі інформації: спочатку рукописної, а потім друкованої. На теперішній час відомо багато способів передачі інформації та її фіксуванні. Одним із видів є друкована інформація на сторінках періодичних видань.


З  метою розширення знань дітей про дитячу періодичну пресу та визвати інтерес  до неї  в бібліотеці відбулась експрес-подорож «Наша преса – на всі інтереси», на яку завітали  учні 2 класу зі своїм класним керівником Письменною Лілією Миколаївною.




Завідуюча бібліотекою Марія Степанівна Сидорчук здійснила історичний екскурс в історію створення газети та журналу.
Працювало «Довідкове бюро». Діти практично ознайомилися з поняттями періодика, періодичне видання, газета, журнал, журналіст, тираж, дописувач, редактор, редколегія, примірник „число журналу”, „рік видання”, „комплект”.



Бібліотекар провела роботу з виставкою журналів. Маленькі користувачі називали журнали, які читали, які брали в бібліотеці, які є дома.








 Діти заходом були задоволені і пообіцяли приходити до бібліотеки частіше.

Немає коментарів:

Дописати коментар