середа, 30 грудня 2015 р.

Традиції святкування Нового року у різних країнах світу

              


 Кожного місяця в різних кутках Землі люди, за звичаями предків, святкують Новий рік - найбажаніше і веселе свято. Скільки народів - стільки й звичаїв та традицій, прикмет і повір'їв.
Як святкують Новий рік в різних куточках  Землі наші користувачі дізнались під час проведення бібліоглобусу «Традиції  святкування Нового року у різних країнах світу»

Їм цікаво було дізнатись, що традиція святкування  Нового року 1 січня запозичена у стародавніх римлян. Імператор Нум Помлілій переніс початок року з березня місяця на січень. Місцева назва цього місяця походить від імені божества - Дволикого Януса. Римляни вважали його покровителем усіх дверей і воріт, які той своїми руками зачиняв і відчиняв. Про це говорить і зовнішність божества: старе обличчя, що символізує минулий рік, спрямоване на тильну сторону, а юне обличчя дивиться тільки вперед.


На Русі, у стародавні часи, Новий рік зустрічали ранньою весною з квітучою вишнею. Перед святом діжку, в якій росло деревце, заносили до будинку. У теплі в нього розвивалися бруньки й дерево зацвітало.
Навколо новорічної вишні люди водили хороводи, співали пісень, а коли ставало тепло, деревце висаджували в землю.
Після того, як київський князь Володимир офіційно прийняв візантійське літочислення, Новий рік перенесли на 1 вересня. А в грудні 1699 року спеціальним указом Петро І переніс святкування Нового року на 1 січня й звелів усі будинки прикрашати гіллям ялинок, а «в знак веселощів поздоровляти один одного з Новим роком».
Салют із 200 гармат під час військового параду 1 січня 1700 року сповістив про початок нового літочислення, яким ми користуємося й сьогодні.

Метушливі японці, стримані англійці, гарячі фіни й витончені французи − усі зустрічають Новий рік. Усі чекають  Діда Морозу, Санта Клауса і Юля Томтена, загадують бажання і дарують подарунки.
Дізнатися  нашим користувачам про традиції святкування Нового року у різних країнах світу допомогли герої різних казок, батьки, бабусі, братики та сестрички.

                                   Любі наші користувачі!



Зі святом Вас! Миру і злагоди!



        Джерело:
  megaznaika.com.ua

  




Немає коментарів:

Дописати коментар