понеділок, 17 березня 2014 р.


Свято одне на всіх

             
                             Щовесни, коли тануть сніги,
                       І на рясті просяє веселка.
                       Повні сил і живої снаги.
                       Ми вшановуємо пам'ять Шевченка
 
 
 
       За указом президента України 2014 рік – проголошено Роком Тараса           Шевченка. Видатний поет, художник, громадський діяч, яскрава і цікава   особистість, яку пам’ятають і шанують народи , яка назавжди залишилася в історії людства. Такою людиною є Тарас Григорович Шевченко.                                                                                                                                                   Своєю поезією, простою і щирою він прославляє свій народ і рідний край.         
  В  рамках святкування 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка   бібліотека провела  ряд заходів.     
  В  бібліотеці для молодших школярів відбувся огляд  літератури «Читайте      Шевченкове слово», де поет висловлює своє ставлення до українських дітей -        кріпаків. Для всіх користувачів бібліотеки організована виставка-діалог «Життя вічне, слово невмируще». Приємно вразило те, що і малеча, і люди старшого покоління знають і люблять поезію Тараса Григоровича.  



 
З метою вшанування  пам’яті видатного художника слова,  патріота України Т.Г.Шевченка, виховання любові до рідного краю, України, до світлого образу Великого Кобзаря  в бібліотеці для членів Університету ІІІ віку були представлені електронні презентації «Раз добром зігріте серце, в вік не прохолоне» та «Кохання в житті Тараса Григоровича Шевченка».
 



 
Життєвий і творчий шлях Кобзаря, творча спадщина митця, не залишили байдужими користувачів нашої бібліотеки. Присутні не тільки переглянули презентацію , а й декламували  вірші  поета «Заповіт», «І мертвим, і живим», «Думи мої, думи мої» та співали пісні: «Реве та стогне Дніпр широкий»,  "Зоре моя вечірняя" та ін.   
   Цікавою для читачів була презентація «Кохання в житті Тараса Григоровича Шевченка». Через біографію кохання генія, ми хотіли показати користувачам, що генії теж живі люди і вони не тільки творять, але й страждають та сумують. 


 
А найголовніше    щоб кожен для себе зрозумів – найщасливіша та людина, яка є коханою і кохає. По закінченні свята гостей пригощали чаєм та випічкою.    


 
Разом з учнями 1 класу, класоводом Боровою Анастасією Василівною та батьками  провели літературно - музичне свято «Слава Шевченка – слава України».
 
 
Цікаво пройшов театралізований урок «Сирітська доля у поезіях Т.Г.Шевченка» , який ми підготували разом з вчителем української літератури, керівником гуртка «Оберіг» Кухаренко Наталією Миколаївною. До уваги учнів представлено перегляд літератури "Вічна книга великого українця",  театралізована сценка з поеми «Катерина», з  задоволенням декламували  діти вірші та уривки з поем     Т. Г. Шевченка.
 
 

Користувачі бібліотеки відкривали для себе нові сторінки життя  Кобзаря.
 









 
                                                                                                                                             


                                                                                                                                                                                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар