пʼятниця, 8 лютого 2019 р.

Звичайне чудо


Діти повинні жити у світі краси,
гри, казки, музики, малюнка,
фантазії, творчості
         В. Сухомлинський



Мабуть, немає людини, яка б не любила казки. В.О. Сухомлинський стверджував, що казки мають величезне значення  щодо виховного процесу  у житті  дітей. Саме казка, на його думку, задовольняє жадобу дитячого пізнання, викликає  інтерес до навколишнього. Чарівний і дивовижний, веселий і життєстверджуючий світ казок входить у душу кожної людини з дитинства, засіваючи її першими зернами добра, краси й справедливості. А фантастичні казкові образи відкривають дитині не тільки красу, а ще й істину, бо примушують співпереживати, битися серденько, шукати вихід з ситуації, що склалася.
Жоден із жанрів літератури не користується у дітей такою популярністю, як казка. Справа в тому, що у казці все реально і все можливо, а крім того, казка завжди закінчується хеппі-ендом.

Ось і сьогодні казка завітала до учнів 1 класу Коблівського ЗЗСО І-ІІІст. Бібліотекар Коблівської центральної бібліотеки Наталя Вікторівна Горшкова  провела заняття з казкотерапії «Звичайне чудо». 


Цей захід розвиває у дітей пізнавальну уяву, творче мислення, пам’ять, мовлення, знайомить з різними способами придумування нового. 






Бібліотекар провела ігри: розминку «Пізнай себе через казку», «Стара казка на новий лад»,  «Допоможи Колобку».





Потім діти переказували казки від імені доброго і негативного персонажів та робили свої висновки.
Захід дітям сподобався.

Казкотерапія -  інструмент розвитку особистості дитини та її здібностей. Казка позитивно впливає на здатність дитини фантазувати, сприяє розвитку творчого мислення та уяви, розкриває внутрішній світ дитини.
Джерело:
Інтернетресурси

Немає коментарів:

Дописати коментар