вівторок, 2 квітня 2019 р.

День читання «Читаємо твори Ю.П. Чеповецького»

Сьогодні в КЗ «Коблівська публічна бібліотека Коблівської сільської ради» відбулась обласна літературна акція «День  читання «Читаємо твори   Ю.П. Чеповецького», присвячена 100-річному ювілею  Ю.П. Чеповецького. Акція проводилась з метою популяризації творчості українського письменника;  підвищення інтересу у дітей до читання кращих творів української дитячої літератури.
На заходах в бібліотеках було присутньо – 112 користувачів.





В Коблівській ЦБ відбулись читання, обговорення  та   міні-інсценізація твору Ю.Чеповецького «Веселі пригоди Мицика і Кицика». Захід проводився для дошкільнят дитсадка «Сонечко». 





Дошкільнята активно брали участь в обговоренні твору та в операції «Рятуйте!»: ліквідація наслідків веселого гармидеру.  







Потім грали з героями оповідання  в «Кішку і мишку» та «Крокодила».






На згадку про захід, ми вручили діткам розмальовки про Кицика і Мицика. А допомагали  проводити інсценізацію твору учениці 5 класу Колісніченко Тетяна і Горшкова Поліна. Ми їм вдячні за допомогу.
Акція продовжилась на вулиці. Мицик проводив опитування серед дітей "Чи читали ви твори Ю.Чеповецького?"
Виявилося, що багато діток читали твори, але не звертали уваги на автора книг. Тож ми їх запросили до бібліотеки ближче познайомитися з творчістю письменника.

Інформація


 Чеповецький Юхим Петрович — радянський, український письменник, драматург, сценаристЗаслужений діяч мистецтв України Народився 9 серпня 1919 р. в Києві в родині службовця. Навчався у Київському педінституті.

Закінчив Літературний інститут ім. М. Горького у Москві (1959). Його вчителями були Самуїл Якович МаршакЛев Абрамович Кассиль і Михайло Аркадійович Свєтлов.
У роки Другої світової війни працював у НКВС, керував Будинком культури НКВС.
Автор понад тридцяти книг, ряду лібрето для музичних комедій, багатьох збірок віршів, казок («Веселі пригоди Мицика і Кицика», «Пригоди шахового солдата Пєшкіна» …) і п'єс для дітей та юнацтва, а також сценаріїв для мультиплікаційних фільмів.
Був членом Спілки письменників України.
Автор тексту до мультфільмів «Три Івани»«Дуже давня казка» (1982), і віршів до пісень у м/ф «Пригоди капітана Врунгеля» (1976—1979) та «Сонечко і снігові чоловічки» (1985);
Автор сценаріїв мультфільмів:
«Непосида, М'якуш і Нетак» (1963),
«Івасик-Телесик» (1968),
«Зустріч, яка не відбулася» (1971),
«Чарівник Ох» (1971),
«Пригоди капітана Врунгеля» (1976—1979)
«Найголовніший горобець» (1977),
«Кошеня» (1979),
«Лис і дрізд» (1982),
«Лікар Айболить» (1984—1985, у співавт.) та ін.


Джерело:
Інтернетресурси











Немає коментарів:

Дописати коментар